رنگ درمعماری4


قرمز

رنگ قرمز موجب بالا رفتن فشار خون و تپش قلب میشود. در بعضی افراد نیز ایجاد نیرو و انرژی میکند و همچنین باعث به وجود آمدن حالتی صمیمی همراه با عشق و محبت میشود. به علاوه رنگ قرمز اشتها را تا حد زیادی افزایش میدهد و به همین دلیل است که در سالنهای غذاخوری از این رنگ استفاده میکنند. این رنگ میتواند انتخاب مناسبی برای اتاق مطالعه و ناهارخوری باشد.

 

نکته ی مهم در انتخاب هر رنگی توجه به میزان تیرگی و روشنی آن رنگ است. قرمز روشن تداعی کننده ی خطر و مشکل برای برخی از افراد است مانند علائم هشدار دهنده؛ بنابراین توصیه میشود که از رنگ قرمز تیره استفاده نمایید

 

نارنجی

رنگ نارنجی همچون رنگ قرمز القا کننده ی احساساتی مانند صمیمت، عشق و انرژی است، اما نه به همان شدت. نارنجی درخشش نور آفتاب را در نظر انسان مجسم میسازد و دستمایهای برای زندگی با نشاط را فراهم میآورد. این رنگ حالتی درونی دارد و به مردم حس خوش آمدگویی میدهد. به همین دلیل در اکثر مواقع برای آراستن اتاقهای نشیمن (پذیرایی) وهال منزل مورد استفاده قرار میگیرد.

 

زرد

این رنگنیز تاثیراتی مانند قرمز و نارنجی بر جای میگذارد با این تفاوت که درخشانتر و روشنتر است و همانند قرمز و نارنجی میتوان از آن برای فضای نشیمن و هال استفاده کرد. علاوه بر این، انتخابی بسیار هوشمندانه برای روشن و بزرگتر نشان دادن قسمتهای تاریک و کمنور ساختمان مانند راهروها و فضای ورودی منزل است. علاقه داشتن به رنگ زرد، نشانهای از خلاقیت و میل به ایجاد ارتباط با دیگران است.

 

آبی

رنگی بسیار آرامبخش و تسکیندهنده که در انسان ایجاد امنیت و آرامش میکند. به همین دلیل است که در اکثر مطبهای پزشکی و اتاقهای جراحی از آن بهره میگیرند.

آبی را میتوان برای اتاقهای خواب و سرویسهای بهداشتی در نظر گرفت. در کل برای محلهایی که به نظر باید خنک و آرامبخش باشند، استفاده میشود.

لازم به ذکر است که آبی نقطه ی مقابل قرمز در زمینه ی اشتها بوده، در حقیقت باعث از بین رفتن اشتها میشود، بنابراین نمیتواند رنگی مناسب برای اتاق ناهارخوری و آشپزخانه باشد.

 

سبز

رنگی جذاب که احساس سلامت، باروری، حاصل خیزی، آرامش و صمیمیت را القا میکند. سبز نیز تا حدی مانند آبی عمل میکند، اما گرمتر و منعطفتر است. از این رنگ نیز در بیمارستانها، مطبها و اتاق انتظار دندانپزشکی استفاده میشود.

سبز روشن رنگ مناسبی برای اتاقهای خواب، نشیمن و هال به شمار میرود. سبز تیره نیز برای آشپزخانه و اتاقناهار خوری مناسب است، زیرا که این رنگ تأثیر خوبی بر سلامت و تغذیه دارد.

 

زرشکی

 

 

خیلی از افراد عاشق این رنگ هستند و بسیاری هم از آن متنفرند. برای کسانی که این رنگ را دوست دارند، زرشکی میتواند گزینه ی خوبی در آراستن فضای ناهارخوری و اتاقهای خواب و مطالعه باشد. از طرف دیگر، بچهها به این رنگ علاقه دارند و میتواند انتخاب هوشمندانهای برای اتاق خواب و محل بازی آنها باشد.

اینکه بخواهید همه ی الگوهای رنگی خانهتان را تغییر دهید، ممکن است کاری بسیار دشوار و حتی پرمخاطره جلوه کند و از اینرو، ترجیح دهید که مثلاً در فرآیند رنگآمیزی دیوارها، به همان رنگها و ترکیبات قدیمی متوسل شوید. اما اگر واقعاً قصد این کار را دارید، کمی درنگ کنید و البته شجاعت به خرج دهید. توصیههای کارشناس را در این زمینه بخوانید و آنگاه تصمیم بگیرید. این دستورالعملها بیتردید سودمندند و واقعاً نمیخواهیم کسی را رنگ کنیم!

 

چرخه رنگ

استفاده از چرخه رنگ، راهبردی عملی و شیوهای دقیق در کار با رنگ پیش رویتان میگذارد.

 

رنگهای اصلی یا اولیه:

قرمز، آبی و زرد که فواصل مساوی و متمایز از هم را بر روی چرخه ی رنگ اشغال کردهاند.

 

 

رنگهای ثانویه:

سبز، نارنجی و بنفش/ ارغوانی بین رنگهای اصلی یا اولیه جای گرفتهاند.

 

 

رنگهای فرعی یا سومین:

بین رنگهای گروه اولیه و ثانویه، رنگهای سومین جای گرفتهاند که از ترکیب رنگهای دو گروه یاد شده حاصل میآیند.

 

رنگ گزینی

 

اکنون به مرحله ی اصلی، یعنی به مرحله ی انتخاب رنگ میرسیم. مجموعه رنگهایی که میخواهیم برگزینیم، بهتر است یا متضاد یکدیگر باشند یا سازگار با یکدیگر. برای این منظور، یکی از دو شیوه ی زیر را دنبال کنید:

 

رنگهای متضاد:

از روی چرخه ی رنگ، دو رنگی را برگزینید که دقیقاً در مقابل یکدیگر قرار گرفتهاند. مثلاً، زرد درست در نقطه مقابل ارغوانی قرار دارد. بنابراین، در رنگآمیزی یک عنصر میتوانید از زرد و ارغوانی استفاه کنید.

 

رنگهای سازگار:

از روی چرخه ی رنگ، یک رنگ را برگزینید. دو رنگ دو طرف آن، بهترین طیفهای سازگار با آن هستند. مثلاً، اگر رنگ زرد را انتخاب کردهاید، نارنجی و سبز که در دو سوی آن هستند، بهترین سازگاری را با زرد ایجاد میکنند.

 

حال و هوای رنگی

هر رنگی حال و هوای متفاوت به فضای درونی میبخشد و طیفهای مختلف، تأثیرات گوناگونی به جای میگذارند، بدین ترتیب:

مجموعه ی قرمز:

گرما و هیجان را به ارمغان میآورند. این مجموعه برای فضای غذاخوری یا اتاق نشیمنی صمیمی، عالی است.

 

مجموعه ی آبی:

رنگهایی آرام و التیامبخش به شمار میروند. این مجموعه برای اتاق خواب بسیار مطلوب است.

 

مجموعه ی زرد:

با تابش نور خورشید و شادی توأماند. این مجموعه هوای زندگی را به آشپزخانه، اتاقنشیمن و اتاق خواب راه میدهد.

 

مجموعه ی نارنجی:

طیفهای برانگیزنده لذت که روح را شاد و تلطیف میکنند. بهترین کاربرد این مجموعه در اتاق نشیمن است.

 

مجموعه ی سبز:

غالباً آرامش بخشاند. این مجموعه به اتاق نشیمن، آشپزخانه و اتاق خواب روحی تازه میبخشد.

مجموعه ی بنفش:

رمزآلود، و در طیفهای پررنگتر مجلل و با شکوهاند. در طیفهای کمرنگتر و یاسیرنگ نیز آرام و معتدل جلوه میکنند. گونههای پررنگ بنفش را در اتاق نشیمن یا پذیرایی بهکار ببرید و از سایههای کمرنگ در اتاق خواب استفاده کنید.

 

نکته ی مهم:

تضاد رنگی غالباً با دو رنگ شکل میگیرد، اما برای سازگاری رنگی معمولاً به سه رنگ یا بیشتر، نیاز هست.

 

با همآیی چشمگیر رنگها

سازگاری طیفهای نارنجی، قرمز و صورتی پررنگ برای فضایی دوستانه و آرامش بخش

باهمآیی آبی روشن و شکلاتی پررنگ برای طرحی شیک و برازنده

آمیزه سبز زیتونی و سفالی گرم برای نمای امروزی و خشن

تقابل بنفش کمرنگ و کرم طلایی رنگ برای سبک ظریف و آراسته

 

 

 

 

توصیه کارشناس:

ساختن الگوهای متفاوت با استفاده از رنگ، نقطه یکانونی خیرهکنندهای در فضای درونی پدید میآورد. در این میان، قاعده بنیادین آن است که پیوندی بین این الگوی رنگی و دیگر قسمتهای طرح برقرار سازید. برای این منظور میتوانید از طیفهای یکسانی بر روی الگوی مورد نظر و دیوارها و اثاثیه استفاده کنید.

 

از موارد زیر اجتناب کنید:

۱ به کارگیری تعداد بیش از حدی از رنگها؛ این کار به تأثیری ناموزون و غیرمنسجم میانجامد و سبب میشود که طرحتان لجام گسیخته و آشفته جلوه کند.

 

۲ به کارگیری میزانی برابر از طیفهای یکسان؛ حتی اگر فقط از دو رنگ در طرحتان استفاده میکنید، میزان یکی باید از دیگری بیشتر باشد تا رنگ زمینهی اصلی، تأثیر و غلبه ی خود را نشان دهد.

 

۳ به کارگیری رنگها بدون آزمودن آنها: حتی مجموعه رنگهای مختلفی که بر اساس چرخه رنگ و به صورت نظری سازگاری مناسبی با یکدیگر دارند، ممکن است در عمل و تحت شرایط مختلف محیطی، از جمله میزان نور و ابعاد اتاق، به هیچوجه با هم سازگار نباشند و زیبا به نظر نرسند.

رنگ ، عنصر اصلی دکوراسیون

تاثیرات حاصل از رنگ ها

همواره لازمه ی دریافت نتیجه ای مطلوب از انجام هر نوع کار عملی، وجود اطلاعات و آگاهی لازم تئوری در آن زمینه است. ما در این مقاله سعی کرده ایم اطلاعاتی را با همین موضوع و هدف ارائه دهیم. رنگ ها در دو بستر اصلی در محیط حضور می یابند:

۱. پوشش های اصلی فضاها شامل دیوارها، کف ها، سقف ها و درها.

۲. لوازم دکوراسیون شامل مبلمان، پرده ها، فرش و غیره.

در مقام مقایسه این دو قالب با هم، به لحاظ نقش دکوراسیونی شان در محیط، پوشش های فضا از اهمیت بیشتری برخوردار می باشند زیرا که نسبت به لوازم دکوراسیونی ثابت تر بوده و به گونه ای نقش پس زمینه را برای آن لوازم اجرا می کنند.

در میان این پوشش ها، دیوارها به جهت وسعت حضورشان در فضا، جایگاه ویژه ای داشته و میزان تأثیر گذاریشان بر دیگر لوازم دکوراسیونی بسیار چشمگیرتر است. گذشته از موضوع تأثیر بر روی دیگر لوازم محیط، دیوارها و رنگ انتخابشان در تغییر وسعت و نور فضا نیز بسیار مؤثر است.

 

رنگ سفید

سفید سمبل خلوص، بی گناهی، پاکی، آرامش و صلح است.

رنگ سفید القاء کننده آرامش، صفا و آسایش است. سفید به همراه خلوصش، یکی از کاربردی ترین رنگ ها در طراحی دکوراسیونی یک فضا است زیرا که با همه رنگ ها قابل ترکیب است. ( منظور از ترکیب در این مباحث، کنار هم قرارگیری رنگ ها در یک کمپوزسیون ( ترکیب ) رنگی در فضا است.)

به کارگیری رنگ سفید در فضا به خصوص برای پوشش های اصلی، آن مکان را روشن تر و بزرگتر جلوه می دهد. بنابراین برای فضاهای کوچک و کم نور انتخاب ایده آلی است. سفید خالص هنگامی که با نور طبیعی نور پردازی می شود، یک رنگ گرم را ایجاد می کند ولی در زیر نورهای مصنوعی به نظر سرد می رسد. در نتیجه با اضافه کردن نورهای زرد، قرمز و قهوه ای در کنار نور مصنوعی مانند فلورسنت و یا افزودن لوازمی به یک و یا چند رنگ یاد شده در محیط تغییر می کند. این رنگ ها از کیفیت سفید نمی کاهند بلکه آن را گرم تر می کنند. رنگ سفید برای فضاهائی با عناصر معماری قدیمی و یا جهت ایجاد هماهنگی بین سبک های کاملاً مجزای معماری بسیار ایده آل است. برای حفظ آرامش فضایی با سطوح سفید می توان از لوازمی با رنگ های خنثی و بافت های طبیعی مانند چوب استفاده نمود و برای ایجاد تضادهای ظریف و زیبا، تعدادی رنگ های دراماتیک نیز به این ترکیب افزود.

 

رنگ های خنثی

رنگ های خنثی، رنگ هایی هستند که از میزان زیادی سفید برخوردار بوده ولی به هیچ یک از رنگ های اولیه و ثانویه متمایل نیستند. با این تعریف رنگ های کم مایه مانند صورتی کم رنگ یا آبی آسمانی جز رنگ های خنثی محسوب نمی شوند ولی رنگ کرم یکی از رنگ های خنثی به حساب می آید. همین مسئله در مورد خاکستری روشن که از مشکی نشأت گرفته است نیز صدق می کند. رنگ های خنثی در بسیاری از مواد طبیعی مانند سنگ ها، خاک، زمین، چوب ، حصیر، شن و امثال اینها و یا در برخی از موارد مصنوعی مانند فلز، شیشه، سیمان و غیره دیده می شوند. رنگ های خنثی در دنیای دکوراسیون از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و کاربردی هستند. خنثی بودن آنها به این معناست که می توانید به راحتی در کنار هر رنگ دیگری بدون احتمال وجود از دست رفتن زیبایی های هر یک به خصوص رنگ ها، ترکیبی مناسب در فضا ایجاد کرد. با توجه به آنکه این رنگ ها نیز آرام بخش و ملایم هستند. با پوشش دیوار به یکی از آنها می توان پس زمینه خوبی برای نصب تابلو ، نوارهای چاپی و کاغذی ، پرده ها به طور کلی دیوارکوب ها فراهم آورد. اگر فضا به قدری از لوازم دکوراسیونی پر شده باشد که احساس آرامش را بر هم ریزند، یکی از راههای ایجاد تعادل در محیط با حفظ همان وسائل، رنگ آمیزی سطوح اصلی یا تعویض پوشش های ثانویه مانند رومبلی، پرده و غیره به یکی از رنگ های خنثی است. هنگامی که قصد دارید قسمتی از فضا مانند یک دیوار، در، پنجره و یا حتی خرده ریزهایی مانند دستگیره، چوب پرده و به طور کلی هر وسیله ای که در محیط وجود دارد به محض ورود بیننده به داخل، نظر او را جلب نکند. آنها را به یکی از رنگ های خنثی رنگ آمیزی کرده و یا رنگ خنثی را در انتخاب آنها در نظر بگیرید.

از این خاصیت رنگ های خنثی برای رفع عیوب معماری و شکستگی ها و فرورفتگی ها می توان بهره زیادی کسب کرد. به عنوان مثال با رنگ آمیزی بخشی از فضا که دارای مشکل ساختاری است و شما نمی خواهید فوری مورد توجه بیننده قرار بگیرید، توسط یکی از رنگ های خنثی به راحتی می توانید آن را در نظر اول بپوشانید. به کارگیری رنگ های خنثی در محیط نیز با اهداف گوناگون دکوراسیونی صورت می گیرد.

نصب تابلوئی به رنگ زرد، با خاصیت گرم در فضایی که اغلب پوشش ها و لوازم دکوراسیونی آن از رنگ های خنثی انتخاب شده است، می تواند دارای دو هدف باشد:

۱. جلب نظر بیننده به طرف اثر هنری تابلو که در اینجا با نورپردازی این تأکید را بیشتر کرده است.

۲. تغییر فضای یکنواختی با عنصری با رنگ آمیزی گرمتر و انرژی دارتر. رنگ های خنثی در پرده های مختلف از روشن تا تیره وجود دارند و به لحاظ سبک جز ترکیبات رنگی مورد استفاده در سبک کلاسیک هستند.

به عنوان نمونه اگر طراح داخلی به لزوم جلوه دادن فرورفتگی در کنار پنجره و پله تأکید داشت به طور قطع یک و یا ترکیبی از چند رنگ گرم را در کنار رنگ های ملایم و خنثی به کار می برد تا به این ترتیب نظر هر بیننده در حال عبور از آن محیط را به خود جلب کند. ولی اکنون با انتخاب اغلب پوشش های محیط به رنگ های خنثی مقصودی برعکس داشته و ممکن است هنگامی که فردی از پایین به بالا آمده و یا از پله ها به طبقه پایین می رود حتی این فضا را نادیده بگذرد

برای زیباتر کردن دکوراسیون منزل از چه رنگهایی استفاده کنیم؟

رنگ یکی از جالب ترین جنبه های دکوراسیون است. طراحان دکوراسیون امروزی تقریباً همه قوانین سابق در ارتباط با استفاده ازرنگ های گوناگون و ترکیب آنها با یکدیگر را در هم شکسته اند و امروز هر رنگی را می توان در دکوراسیون منزل به کار برد. دیگرمرزها و محدویت های گذشته در کاربرد رنگ ها در دکوراسیونرعایت نمی شوند و شاید به همین دلیل انتخاب مجموعه رنگی دلخواهبرای دکوراسیون یک خانه مشکل تر شده باشد. اما هنوز راه هایی برایتشخیص مجموعه رنگی مناسب برای هر خانواده وجود دارد. امروزهبیش از هر چیز به سلیقه و روحیات ساکنین خانه توجه می شود. هر یکاز ما احتمالاً ایده هایی درباره رنگ های مورد علاقه خود داریم وانتخاب و سلیقه ما اغلب بهترین راهنما برای انتخاب مجموعه رنگیمناسب برای محل زندگی و منزلمان است. اگر به یک پارچه کنفی رنگ پریده، یک رومیزی بنفش پررنگ و یا لباس هایی به رنگ های زنده ودرخشان تمایل دارید اینها می توانند راهنمای شما در انتخاب مجموعهرنگی مناسب برای منزلتان باشند. در قدم اول کلیه لوازمی که در منزلدارید و آنها را به خاطر رنگشان دوست می دارید در یک جا جمع کنید. این وسایل ممکن است عبارت باشند از یک روسری، یک سرویس بشقاب،صابون یا کارت تبریک و یا هر آنچه به واسطه رنگش مورد پسند شمااست. کتاب ها و مجله هایی که در رابطه با ترکیب رنگ هستند، تهیه کنید و با مطالعه آنها اطلاعات کافی در رابطه با ایجاد ارتباط میان رنگهای گوناگون کسب کنید.

رنگ هایی که شما می پسندید، ترکیب آنها با یکدیگر در یک مجموعه واحد ، و تأثیر نور موجود در فضا بر آنها عواملی هستند که نتیجه کار راتحت تأثیر قرار می دهند.

هنگامی که رنگ های مورد پسندتان را انتخاب کردید با استفاده از مدادرنگی، مداد شمعی، آبرنگ و یا هر وسیله رنگ آمیزی دیگری که دراختیار دارید آنها را در کنار هم بر روی یک قطعه کاغذ سفید آزمایشکنید. اندازه

سطوح رنگی مختلف را تغییر دهید و به آنها کمی سفید برایروشن تر شدن اضافه کنید. به چرخه رنگ مراجعه کنید و با استفاده ازآن رنگ مورد نظرتان را یافته در کنار آن امتحان کنید. به خاطر داشته باشید که رنگ های منتخب شما وقتی بر روی سطح دیوارهای اتاق اجرا شوند تاثیری بسیار قوی تر از نمای آنها بر روی یک قطعه کاغذ خواهندداشت. وقتی به یک ترکیب رنگی رضایت بخش رسیدید توجه داشته باشید که تأثیر نور موجود در محیط و شرایط منزل خود را نیز در نظربگیرید . به عنوان مثال دیوارهای زرد درخشان برای یک خانه آفتاب گیر در منطقه ای با آب و هوای گرم و آفتابی ، بسیار زیبا به نظر می رسند؛ اما همین رنگ بر روی دیوارهای یک اتاق شمالی که از نورطبیعی کمی بهره مند است نازیبا و کسل کننده خواهد بود. در چنین اتاقیاستفاده از رنگ زرد خردلی نتیجه ای بسیار مناسب تر خواهد داشت. نور چه از نوع طبیعی و چهمصنوعی باشد تأثیرات مختلفی بر رنگ خواهد داشت و آگاهی از این امر هنگام طراحی رنگ یک فضا ضروریاست. دقت کنید که در چه زمانی از روز و به چه میزان نور طبیعی به هر یک از اتاق های شما می تابد و رنگ مورد نظرتان برای هر یک ازاتاق ها را در نور همان اتاق بیازمایید.

 

انتخاب رنگِ مناسب برای پوشش دیوارها اولین قدم در طراحی رنگی برای دکوراسیون هر اتاق است ؛ اما شاید یافتن رنگ های متناسب با آن برای دیگر اجزای دکوراسیون کمی مشکل تر به نظر برسد. استفاده از

چرخه رنگ، روشی مطمئن برای یافتن رنگ های متناسب با رنگمورد نظر ماست. چرخه رنگ متشکل از دوازده رنگ است که سه رنگ قرمز، زرد و آبی در آن رنگ های اولیه و رنگ های میان آنها به

عنوان رنگ های ثانویه شناخته می شوند. هر رنگ در این چرخه میتواند با رنگ های کناری خود که رنگ های هم خانواده اش محسوب میشوند و همچنین رنگ مقابلش که رنگ مکمل آن است به خوبی ترکیب شده نتیجه ای زیبا و موزون بیافریند. استفاده از رنگ های هم خانواده که در چرخه رنگ در کنار هم قرار گرفته و به اصطلاح همسایه هستندترکیبی ملایم و هماهنگ را ایجاد می کند که نگاه بیننده را به راحتی از

یکی به دیگری رهنمون می شود. استفاده از یک رنگ با میزان کمی ازرنگ مکمل آن چنانچه به درستی و در اندازه های صحیح صورت گرفته باشد نتیجه ای درخشان و چشمگیر می آفریند و بر جذابیت مجموعه

رنگی حاضر می افزاید و مانع غالب شدن کامل یک رنگ بر فضای اتاق می شود.

در این جا به برخی از اصطلاحات متداول طراحان دکوراسیون در ارتباط با رنگ اشاره می کنیم:

رنگ های آکسان: رنگ های تند و درخشانی که برای زنده کردن وانرژی بخشیدن به یک مجموعه رنگی به آن اضافه می شوند، مانند رنگ صورتی تند چند کوسن و یک جفت شمع در یک اتاق نشیمن که با خانواده

رنگ کرم رنگ آمیزی شده است.

رنگ زمینه: رنگ زمینه رنگی است که در بزرگ ترین سطوح و به بیشترین میزان در یک فضا مورد استفاده قرار گرفته است مانند رنگدیوارهای یک اتاق. رنگ زمینه ، اغلب به عنوان پس زمینه ای برای سایر رنگ های به کار رفته در اتاق مورد استفاده قرار می گیرد و سایر رنگ ها مانند رنگ های آکسان یا متضاد را در خود جای می دهد.

رنگ های متضاد: این رنگ ها در کنار هم تاثیری چشمگیر بر بیننده باقی می گذارند چنان که حتی پس از بستن چشم ها این تاثیر تا مدتکوتاهی در ذهن بیننده باقی می ماند.

رنگ های سرد: این رنگ ها حاوی مقدار زیادی رنگ آبی هستند، بهعنوان مثال خاکستری هایی که شامل مقداری رنگ آبی باشند احساسسردی و سرما را در شما ایجاد می کنند در حالی که خاکستری حاوی قرمز یا بنفش قرمز حس گرما را در بیننده القا می کنند و ویژگی دیگریخواهند داشت.

رنگ های مکمل: این رنگ ها که در چرخه رنگ در برابر یکدیگر قراردارند در کنار هم نمایی چشمگیر و متعادل می آفرینند. این رنگ ها هرگز از یک خانواده نیستند و حداکثر تفاوت را با یکدیگر دارند. به عنوان

مثال می توان چند کوسن نارنجی تند را در زمینه ای از رنگ آبی نمونه بارزی از این ترکیب در نظر گرفت.

رنگ های غالب: رنگ غالب همیشه رنگی که در بزرگترین سطوح و به ئبیشترین میزان در مجموعه ای به کار رفته ، نیست بلکه رنگی است که بیش از بقیه رنگ ها نظر را به خود جلب می کند.

 

یک خانواده رنگی: شامل مجموعه ای از رنگ ها می شود که به نوعی با یکدیگر مرتبط هستند برای مثال خانواده آبی شامل مجموعه ای از رنگهای آبی است که از یک سو با آبی سبزها شروع می شود و از سوی دیگر به رنگ های آبی بنفش ختم می شود. خانواده قهوه ای از رنگ قهوهای و قهوه ای خاکستری تا پرده های نارنجی و قرمز را شامل می شود.

رنگ های گرم: این رنگ ها محتوی مقدار قابل ملاحظه ای قرمز هستند.حتی برخی از آبی ها نیز ممکن است به واسطه وجود مقداری قرمز درآنها در این مجموعه جای بگیرند.

رنگ های هم پرده: اینها رنگ هایی هستند مانند رنگ زرد پررنگ وآبی پررنگ ، این رنگ ها لزوماً از یک خانواده نیستند بلکه هر دو دارای میزان مساوی از رنگ قرمز یا آبی هستند و هیچ یک بر دیگری غلبه

نمی یابند.

 

دکوراسیون زرد آبی

برای داشتن یک اتاق رنگین، لازم است با روانشناسی رنگها و تأثیر متقابل رنگها بر یکدیگر آشنا باشید. چرخه رنگ کمک میکند که در رنگآمیزی اتاقتان، از به کار بردن رنگهای ناسازگار و نامطبوع در کنار هم بپرهیزید. استفاده از این چرخه را که بسیار هم آسان است یاد

بگیرید تا بتوانید در یک آن تشخیص دهید که چه رنگهایی با یکدیگر سازگارند. در خلال معرفی اتاقها، توضیحات جامعتری درباره ی رنگ خواهیم داد.

رنگهای مکمل (رنگهایی که در چرخه ی رنگ درست مقابل هم قرارگرفتهاند) بیشترین تأثیر را بر یکدیگر میگذارند. رنگ زرد پرانرژی که در این اتاق (عکس بالا برای بزرگ شدن عکس بر رویش کلیک کنید ) استفاده شده در محیط احساس سرخوشی ایجاد کرده است. سپس فضا با رنگمایههای گوناگون بنفش و آبی مطبوعتر شده است.

بنفش تیره سرد، با این که با زرد تند بهشدت در تضاد است، آن را آرامتر نیز میکند و فضای رنگارنگ چشمگیری پیش روی مینهد که زندگی در آن لذتبخش است.

این اتاق از طیف وسیع رنگ بنفش تشکیل شده است: از بنفش خیلی کمرنگ موکت تا رنگ بنفش میز و بنفش تیره پردهها، که با قرار گرفتن در کنار رنگ زرد، پیوندی از دو رنگ کلیدی به دست دادهاند.

کاناپه پارچهای که با رنگ بنفش تیره مایل به آبی پوشیده شده، آنقدر پررنگ است که با دیوارهای زرد در تعادل باشد. کوسنها با رنگ یاسی و صورتی و طرح چهل تکهشان، کیفیت رنگی محیط را ارتقا میبخشند.

پردهها، دوخت مدرنی دارند و از میله استیل آویزان شدهاند. در اتاقی که دیوارها و مبلمان رنگآمیزی متضاد دارند، بهترین گزینه برای پوشش پنجره، پردههای بلند است که میتواند برای امتداد دادن رنگ ثانوی تا سقف استفاده شود. قرار گرفتن پرده در کنار دیوار، این تأثیر را شدیدترمیکند.

دکوراسیون آبی نارنجی

در یک اتاق بزرگ میتوان از تقابل رنگهای مهیج بهگونهای کار آمد استفاده کرد، در حالی که ممکن است همین تضاد رنگی در یک اتاق کوچک ، خیلی شلوغ به نظر برسد.

آبی و نارنجی رنگهای مکملی هستند که در چرخه ی رنگ، کاملاً مقابل یکدیگر قرار گرفتهاند.و میتوانند ترکیبی بسیار هماهنگ را به دست دهند.

در عکس بالا ، فرم نیمدایره و رنگ نارنجی تند دیوار شومینه، راه حل مبتکرانهای برای افزودن رنگ و فرم، به دیوار بسیار بزرگ پشت آن است. موکت خوش نقش با مرکزیت رنگ زرد، حس گرما را در کف اتاق پخش میکند. در این اتاقنشیمن از پردههای طرحدار با سه رنگ

تند استفاده شده که در ضمن بهصورت واحدهای رنگی مشخصی هستند که بیشترین تأثیر را در فضا میگذارند.

شکل مستطیلی و رنگهای تند، اثر متقابل بر یکدیگر را تشدید میکنند.

شکلهای مدرن کارآیی خوبی در اتاقهای بزرگ دارند. مبلهای بسیار بزرگ این اتاق، با انحنای ظریف و زیبا، در کنار دیوار نارنجی نیمدایره و حالت نامنظم میز وسط، به فضای نشیمن شکل میدهند و دید را متمرکز میکنند. در این جا هنر تقسیمبندی یک فضای بزرگ و تبدیل

آن به یک مکان مناسب برای زندگی، بهوضوح دیده میشود. آجرهای شیشهای ، پارتیشن زیبایی بهوجود میآورند که در عین حال هیچ مزاحمتی برای ورود نور به داخل ایجاد نمیکند. از این دیوار شیشهای برای پوشاندن در جلویی و قسمت ورودی خانه استفاده شده است.

 

دکوراسیون آبی صورتی

در طرح بالا ، استفاده از دو رنگ متضاد روشن در اتاقی بزرگ، تأثیر بصری شگرفی بر جای میگذارد، به نحوی که تا مدتها و شاید هم هرگز، این طرح زیبا را فراموش نکنیم. طرحهای مواج مدرن و دو رنگ زنده ی آبی و صورتی تند، منظرهای متفاوت و نو پدید آورده است.

برای بیشترین تأثیر ممکن، آبی و صورتی در مقادیر مساوی به کار گرفته شدهاند. این دو رنگ نیز بر روی چرخه ی رنگ تقریباً روبهروی یکدیگر قرار میگیرند، اما تضادشان بسیار دلنشین است. روی دیوار صورتی رنگ کناری، با جابهجایی پرده، رنگ صورتی در طول پنجره ادامه پیدا میکند.

دایرههای آبی و صورتی روی دیوار، گذشته از این که فضای یکدست آبی را میشکنند، بر تضاداین دو رنگ نیز تأکید میکنند.

استفاده از زمینههای رنگی تند برای مبلمان و اسباب و اثاثیه، طرح را جسورتر میکند و توجه بیشتری را به سمت شکلهای فرمدار معطوف مینماید. منحنیهای مدرن در مبل و کاناپه با فرمی غیرمتداول، قالبهای سنتی طراحی مبلمان را میشکند. با افزودن یک قفسه ی چرخدار، با قاب براق از جنس کروم، محیط کاملاً مدرن و امروزی شده است.

صورتیهای زنده به کار رفته در کرکره غلتکی و پرده جمع شو چنان پنجره را قاب گرفتهاند که در این نمایش رنگها، نقش در خور توجهی ایفا میکنند. پارچه ینازک پرده به نور طبیعی امکان ورود میدهد و اجازه نمیدهد رنگهای تند مانع از ورود نور و تاریکی بیش از حد اتاق شوند.

ترجمه کلیه مقالات




آخرین نظرات ثبت شده برای این مطلب را در زیر می بینید:

برای دیدن نظرات بیشتر این پست روی شماره صفحه مورد نظر در زیر کلیک کنید:

بخش نظرات برای پاسخ به سوالات و یا اظهار نظرات و حمایت های شما در مورد مطلب جاری است.
پس به همین دلیل ازتون ممنون میشیم که سوالات غیرمرتبط با این مطلب را در انجمن های سایت مطرح کنید . در بخش نظرات فقط سوالات مرتبط با مطلب پاسخ داده خواهد شد .

شما نیز نظری برای این مطلب ارسال نمایید:


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: